Obsah

Bezmasá jídla jedině z čerstvých surovin

Typ: ostatní
4 Ekotým byl na malé exkurzi ve školní jídelně.

Vedoucí jídelny (paní Hrubová) a další paní kuchařky nám ukázaly, jak se připravuje bezmasý pokrm pro přibližně 400 strávníků! Jednalo se o květákové placičky s bramborovou kaší. Bramborová kaše se přpravuje z čerstvě oloupaných a uvařených brambor. Brambory se připravují ve speciálních multifunkčních přístrojích - konvektomatech.

1 2

Květákové placičky se připravují ze měsi květáku, vajec a dalších ingrediencí. Všechny placičky se ale musí tvarovat ručně! Žádný přístroj v kuchyni by je nedokázal vyrobit. Následně se květákové placičky upečou a spolu s bramborovou kaší čekají na strávníky. Prvními strávníky jsou vždy žáci prvního stupně. Po nich následuje druhý stupeň. Po celou tuto dobu se musí pokrm udržovat teplý a připravený k servírování.

3 4

Pro celý ekotým bylo toto nahlédnutí do školní kuchyně velmi poučné. Jsme velmi rádi, že jsou bezmasá jídla do našeho jídelníčku pravidelně zařazována a budeme na ně v budocnu své spolužáky upozorňovat.


Vytvořeno: 14. 4. 2019
Poslední aktualizace: 14. 4. 2019 22:28
Autor: Mgr. Lenka Laxová