Obsah

Nové trendy ve školním stravování

Typ: náš tip | ostatní
Nové trendy ve školním stravování ...

Nové trendy ve školním stravování 

Správná výživa je důležitá v jakémkoli věku. Dodává nám energii a živiny, ale také ovlivňuje naše zdraví, a může být tak prevencí výskytu mnoha onemocnění. Její správné složení hraje roli ve správném růstu a vývoji dítěte. A nové trendy, zaměřené na pestrou a vyváženou stravu, se v posledních letech zavádí i ve školním stravování.
My jsme si proto pozvali 9. dubna do školní jídelny 6. ZŠ Cheb kuchaře z firmy Bonduelle, aby nám ukázal, co lze uvařit z jejich výrobků. Pan Lukáš Uher, též člen Asociace kuchařů ČR, sestavil toto menu:
Polévka karotková se zázvorem, koriandrem a pepitem, hlavní chod Tilápie s dýňovo-polentovou kaší a zeleninou Ratatoulle a  dezert  ze žlutých pepitek s mangem. Polévka měla velký úspěch, takže ji určitě zařadíme do našeho jídelníčku, též dezert nebyl špatný. S polentovou kaší (z kukuřičné mouky), která je oblíbená v jižních státech, např. severní Itálie, Chorvatsko, Rumunsko, Moldavsko …  to nebylo tak valné. 
Školní stravování má nejen sytící funkce, ale významná je též role výchovná. Školní stravování může vhodným způsobem formovat stravovací návyky dětí, dále pomáhá seznamovat strávníky s novými rozmanitými pokrmy a hraje tak výchovně vzdělávací roli.
 Vaření s profesionálem jsme pořádali již po čtvrté a do budoucna chceme nadále pokračovat.

Hrubová – vedoucí školní jídelny 6. ZŠ Cheb


Vytvořeno: 23. 4. 2019
Poslední aktualizace: 24. 4. 2019 0:04
Autor: 6zs webu