Obsah

NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ 2023

Typ: ostatní
NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ 2023 kuchařské show

NOVÉ TRENDY V MODERNÍM VAŘENÍ 2023

 

V únoru, o jarních prázdninách, v naší školní jídelně odstartoval již 15. ročník  gastro tour „Nové trendy v moderním vaření“, který bude probíhat v 17 ŠJ v celé republice.

U nás to bylo letos pro karlovarský kraj teprve podruhé.

Na praktickém kurzu vaření jsme nahlédli pod pokličku zkušených šéfkuchařů, kdy kuchařky jídelen mohly od profesionálů načerpat inspiraci.

Před našima očima se v průběhu celého dopoledne zrodilo 15 pokrmů nejen výživově hodnotných, zdravých, ale i moderních. Viděli jsme přípravu bezmasých pokrmů, rybí i luštěninové.

Ochutnali jsme např. : snídaňové dýňové cookies s ovesnými vločkami a čokoládou°, bliny s hráškovou pomazánkou a krůtím masem, karotkový krém se zeleninovo-vaječnou sedlinou, medailonky z hejka nebo pangas s čínskými nudlemi a zeleninou, masový nákyp s luštěninou s máslovými brambory a ledovým salátem s kukuřicí nebo hovězí nudličky v pita chlebu s celerovým salátem a další speciality…

Součástí gastro dne bylo i školení „Hygienického minima“ pro školní jídelny.

Partnery akce byly společnosti BIDFOOD, BONDUELLE, GASTRO MACH, NEKTAR NATURA a   RATIONAL AG.


Vytvořeno: 28. 2. 2023
Poslední aktualizace: 28. 2. 2023 14:00
Autor: 6zs webu