Obsah

EKOTÝM v kuchyňce aneb Jak jsme si pochutnali na regionální Hokkaido

Typ: ostatní
EKOTÝM v kuchyňce aneb Jak jsme si pochutnali na regionální Hokaido 1 Zpracování vlastní bioúrody

Říjnová schůzka ekotýmu proběhla ve školní kuchyňce. Ve skupinách jsme připravili dýňové menu:

* dýňová polévka

* hranolky z vlastní sklizně dýně Hokaido s česnekovým jogurtovým dipem s bylinkami     

* koláč z listového těsta s tvarohovo-dýňovou náplní

* citronáda s lístky máty

Celé menu jsme nejen ochutnali, ale také nabídli našim paním uklízečkám, které vůně našich dýňových pamlsků přilákala. Moc jim chutnalo!

Přesvědčili jsme se, že vlastní vypěstované regionální potraviny získávají na kvalitě – naše dýně byly křehké, dobře se krájely a skvěle chutnaly. Svého favorita našel každý v jiné lahůdce, ale z talířů zmizelo úplně všechno. Tak třeba příští rok své záhonky rozšíříme. Chcete-li nám pomoci, jste vítáni!


Vytvořeno: 4. 11. 2018
Poslední aktualizace: 10. 11. 2018 17:54
Autor: Mgr. Jana Kofránková