Obsah

Energie – budoucnost lidstva

Typ: ostatní
Energie – budoucnost lidstva 1 Dne 15.3.2016 se na naší škole uskutečnila beseda o energetice. Beseda trvala 2 vyučovací hodiny a skládala se z výkladu, promítání filmu a diskuse se zodpovídáním dotazů.

Ve středu 15. března nás ušetřili cizího jazyku a matematiky pánové z Českých Budějovic přednáškou o ENERGII jako  budoucnosti lidstva zaměřenou na zdroje a získávání energie, o kterých už máme většinu vědět, ale s radostí nám to připomněli.

Já osobně jsem se dozvěděl mnoho věcí, i když jsme se to učili ve škole, protože jsem chyběl. Další zjištění které mě zaujalo, krom toho že dědeček jednoho z pánů nebyl v Černobylu a přesto jeho budík vyzařoval jisté zvýšené radiační záření, bylo že záhonek mrkve vyzařuje více než plot z Dukovan. Výklad oživila fotosoutěž, kterou jsem obohatil snímkem elektrické zástrčky. V průběhu nebyl nikdo zraněn a žák Mistr lehké ozáření smolincem až na nějaké kosmetické drobnosti přežil a stále navštěvuje náš ústav. O výherci gumové klávesnice ještě není známo. Přednášku bych hodnotil kladně, až na jisté chmurné myšlenky, co by se semnou  při jaderném útoku na následky radiace stalo.  


Vytvořeno: 30. 3. 2017
Poslední aktualizace: 30. 3. 2017 15:13
Autor: Mgr. Monika Šantorová