Obsah

Den Země na 6. ZŠ v Chebu

Typ: ostatní
Den Země na 6. ZŠ v Chebu 1 Víte o tom, že naše škola je už druhým rokem nositelkou titulu Ekoškola? A že si titulu nejen vážíme, ale i po jeho dosažení pilně v této oblasti působíme? To dokazuje i jedna /ne/ tradiční akce.

Den Země si každoročně připomínáme 22. dubna. Proč právě v tento den? Na to už by mnozí žáci naší školy dokázali odpovědět. Už ví, že vše odstartoval jeden dubnový den v americkém městě San Francisco, kde poprvé proběhl ekologicky zaměřený svátek. Od roku 1971, kdy ho přijala i OSN, se k němu pravidelně připojují v mnoha státech naší planety.

Ani my jsme na něj nezapomněli a členové školního ekotýmu ve složení A. Duongová, M. Jelínek, A. Hes, D. Raffa a T. Zemánek se na tento den opravdu pečlivě připravili. Tak trochu si vyzkoušeli roli učitelů ekologie.

A co se od nich malí účastníci dozvěděli? Informace o ekologických problémech jednotlivých světadílů a oceánů, o ozonové díře, o globálním oteplování. Znovu jim připomněli školní ekokodex, kterým by se žáci měli řídit nejen ve škole, ale i doma. Vždyť je docela jednoduchý: Třiď. Mysli. Šetři. Chraň a opravuj poškozené. Zahazuj jen to , co musíš.

V závěru došlo i na opakování při třídění odpadu. Tým vysvětlil i některé nejasnosti, aby se neopakovaly chyby, ke kterým občas ještě dochází.

Ekotýmu za zdařilou akci děkujeme!

 

Fotografie z akce naleznete na:

 


Vytvořeno: 27. 4. 2017
Poslední aktualizace: 14. 5. 2017 21:58
Autor: Mgr. Eva Kočová